pondělí 16. ledna 2017

...obědvám (Klub cestovatelů)

Čím jiným uvést blog než něčím k jídlu, že?
Dnešní tip je pro ty, kdo rádi cestují a chtějí si v Čechách připomenout exotické chutě, nebo se hodí těm, kdo ocení něco jiného a neokoukaného. Vyrazili jsme do pražského Klubu cestovatelů a nebyli zklamáni! Už samotný interiér dýchá orientem a cestovatelskou atmosféru podtrhují fotografie na stěnách.

Ze stálého menu (asi by bylo šikovnější číst něco méně obsáhlého, měla jsem problém si vybrat a taky si pamatovat, kdeže se má vybraná jídla nachází) jsme si objednali libanonský mix pro 1 osobu a k tomu směs plněných taštiček (sýrové s mátou a jehněčí) a jedno čapátí. K pití můj milovaný masala čaj (černý čaj se zázvorem a kardamonem, slazený a s mlékem na dolití). Jídlo bylo na stole prakticky za chvilku a speciálně hummus (2 druhy) a sýrové taštičky si určitě zopakuju.

Po hlavním chodu zbylo místo i na něco sladkého, přičemž dezertů mají v nabídce tak akorát, aby si každý vybral podle svojí chuti a nálady .My jsme zvolili sladkou rýži a pak "čokoládové prsty", kde základ tvořilo baklavové těsto a datle. Porce přesně na příjemnou tečku, ale ne nacpání.

Co je příjemné a bohužel ne vždycky to platí je fakt, že i denní obědové menu (v pracovní dny opakovaně vyzkoušeno!) kvalitou odpovídá stálému lístku.


Rozhodně fajn místo, kam stojí za to přijít na jídlo, kafíčko, cestovatelskou přednášku, půjčit si průvodce, dát si šíšu, prohlédnout výstavu fotek, či jen nasát vůni dálek a dobrodružství.

Žádné komentáře:

Okomentovat